Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

HERBALIFE STATISTICS



Μου αρέσει να ξεθάβω "πεθαμένα" topics! Και θα γελούσα με όλη μου την καρδιά όταν έβλεπα άτομα να σχολιάζουν αυτό το γεγονός επειδή η ημιμάθεια στην Ελλάδα Δ Ε Ν έχει όρια.

Υποστηρίζω ότι είμαστε μέσα στην 10άδα των πιο άθλιων κρατών και ειδών ανθρώπων παγκοσμίως. Όμορφη η Ελλαδίτσα, αλλά οι κάτοικοί της οι επίσημα Νο. 1 εχθροί των βιβλίων. Μιλώ για τη συντριπτική πλειοψηφεία φυσικά.

Γιατί έχω δίκιο? Γιατί γνωρίζω τα σχόλια που θα ακολουθήσουν: "Ποιος μαλάκας είμαι εγώ να κρίνω..." - υπό κάθε μορφή έκφρασης, όλες στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν.

Ναι, η Ελλαδίτσα μας, μας προσφέρει ίσως το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο παγκοσμίως. Με μηδενική οργάνωση όμως πάει άχρηστο - εντελώς άχρηστο. Ένας από τους φίλους μου πλήρωσε 32.000 ευρώ περίπου για μεταπτυχιακό στην Αγγλία, πάνω σε ενεργειακό τομέα που αφορά τα θαλάσσια φύκια. Ε λοιπόν, αυτό το μάθημα το είχε κάνει στην Ελλάδα. Δεν το ήξερε όμως!

Γιατί κανείς δεν τον υποχρέωνε να το μάθει, όσο ήταν φοιτητής.

Γιατί όταν ζούσε, στα 23 του, μόνος σ'ένα σπίτι, με 150-200-300 ευρώ από τον μπαμπά ή τη μαμά μηνιαίως, ένα καφεδάκι αντί για διάβασμα τον πήγαινε στον παράδεισο. Φοιτητική ζωή στην Ελλάδα σου λένε - τα καλύτερα σου χρόνια! Και μετά η αντιγραφή και η οποιαδήποτε απάτη για να περάσεις το μάθημα ήταν η σωτηρία σου για να πάρεις το πτυχίο.

Χημικός Μηχανικός είμαι. Πτυχιούχος - διπλωματούχος. (Πολυτεχνική Σχολή Μετσόβιου Πανεπιστημίου Αθηνών).

Έχει σημασία?! Φυσικά και όχι. Και μπακάλης να ήμουν, η δυνατότητα να ανοίξω ένα βιβλίο και να μάθω θα ήταν μπροστά μου, όπως και στον καθένα από εσάς.

Διάβασα λοιπόν, από περιέργεια γιατί έχω ψάξει άπειρα το θέμα - έχω βρεθεί και στην επίσημη έδρα της Herbalife στο Los Angeles - τα 352 σχόλια που δίνει ο καθένας σας σχετικά με την απάτη - ή όχι - της HERBALIFE.

Αρχικά θα δημοσιεύσω ΣΤΟΙΧΕΊΑ που περιβάλλουν την επιχείρηση. Κανείς δεν μπορεί να τα διαψεύσει - αν με ρωτήσετε γιατί αυτό, θα σας απαντούσα να μάθετε την έννοια του "στοιχείου".

Herbalife Ltd

-Ιδρύθηκε το 1980. Λειτουργεί 31 χρόνια ως Συμβουλευτική Επιχείρηση Ευεξίας (με πρωταρχικό της στοιχείο την Υγιεινή Διατροφή και τη σημασία του σωστού πρωινού για την καταπολέμηση του 75% των θανάτων που σχετίζονται με ενδοσωματικά προβλήματα παγκοσμίως - βλέπε παχυσαρκία/εγκεφαλικά επεισόδια/καρδιακές προσβολές/νευρική ανορεξία/αβιταμίνωση/κ.ά).

-Εισχώρησε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE - New York Stock EXchange) με αρχική τιμή μετοχής τα 7 με 12 δολάρια. Επωνυμία: Herbalife Ltd.  Η μετοχή της το 2009 κόστιζε γύρω στα 17-19 δολάρια, το 2010 εκτινάχθηκε γύρω στα 108 και το 2011 η εταιρεία την έκανε split στα 54 λόγω κερδοφορίας. Δεν γνωρίζω πάνω από 4 εταιρείες που να έκαναν split τη μετοχή λόγω κερδοφορίας.

-Έκανε ετήσιο τζίρο το 2010: $4,200,000,000.

-Από τον Απρίλιο του 2011 έχει ξεπεράσει τα $5 δισεκατομμύρια.

-Λειτουργεί νόμιμα σε 75 χώρες παγκοσμίως.

-Έχει περισσότερους από 72,500,000 ευχαριστημένους καταναλωτές εκτός Ελλάδος.

-Έχει περίπου 2,400,000 ανεξάρτητους συνεργάτες. (Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να ανέρχεται τα 6,969,108,500 ανθρώπους)

-Απαρτίζετε από επιστημονικό συμβούλιο έρευνας, ανάπτυξης, ελέγχου ποιότητας & ασφάλειας των προϊόντων. Το αποτελούν:

1)Steve Henig, Ph.D. - Chief Scientific Officer

2)Luigi Gratton, M.D., M.P.H. - Vice President, Nutrition Educator

3)David Heber, M.D., Ph.D. - Chairman, Herbalife Nutrition Institute - Ο David Heber είναι επίσης Chairman στο παγκόσμιο Nutrition Advisory Board (NAB)

4)Louis Ignarro, Ph.D. - Κάτοχος NOBEL Ιατρικής (1998), Καρδιολόγος, Ιδρυτής της Herbalife Niteworks

5)Gary Small, M.D. - Herbalife Nutrition Institute - Μέλος του παγκοσμίου Nutrition Advisory Board (NAB)

6)John Heiss, Ph.D. - Director, Sports & Fitness - Worldwide Product Marketing - Development of Sports Nutrition Products

7)Βασίλειος Φράνκος, M.S., Ph.D. - Senior Vice President - Global Product Science, Safety & Compliance

8)Νικόλας Σιταράς, M.D., Ph.D. - Herbalife Nutrition Institute - Herbalife Greek Nutrition Board - President of the European Nutrition Board

-Η HLF είναι ο επίσημος χορηγός διατροφής:
FC Barcelona
Inter Millan
Valencia CF
LA Galaxy
Pumas
Sienna
Παναθηναϊκού (Basket)
Άρη
Carolina Costner
Victoria Beckham

Και αμέτρητων άλλων πρωταθλητών και διασημοτήτων.

sports.herbalife.com

-Η HLF έχει τα αποκλειστικά διαφημιστικά δικαιώματα του Lionel Messi για τα επόμενα 3 χρόνια. Κάποιοι θα μου πείτε: μα τόσο τυφλός? Πέφτει χρήμα ρε! Και συμφωνώ. Αλλά αναρωτήθηκε κανείς τι να κάνει κάτι ψοροχιλιάρικα που πήρε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στον κόσμο? Άλλοι θα πουν: η όλη διαδικασία γίνετε για την προώθηση των προϊόντων, και ο Messi θα παίρνει ποσοστά. Σωστά, αυτό είναι κάτι πολύ πιθανό. Αλλά αυτό που μετράει είναι πως τα προϊόντα είναι όντως αποτελεσματικά.

-Έχουν γίνει 4 επίσημες κλινικές μελέτες που το αποδεικνύουν.

-Προσφέρει προϊόντα διατροφής και σωματικής περιποίησης. Είναι 100% φυτικά, ελεγμένα από το Γενικό Κρατικό Χημείο. Πάρτε ένα τηλέφωνο για να το διαπιστώσετε μόνοι σας.

-Ιδρυτής της HERBALIFE ο Mark Hughes. Στο UCLA της Αμερικής, υπάρχει τμήμα μοριακής βιολογίας αφιερωμένο στην καινοτομία του ίδιου στο χώρο της διατροφής.

-CEO είναι ο Michael O. Johnson. Πρόεδρος της Walt Disney από το 2005, βραβευμένος ως ο καλύτερος CEO παγκοσμίως, κάθε χρόνο μέχρι σήμερα.

-Πρόεδρος ο Des Walsh.

-COO ο Ριχάρδος Γουδής.

-Ο Ε.Ο.Φ. δεν είχε ασχοληθεί γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται για φάρμακα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τρόφιμα, τα οποία είναι ήδη ελεγμένα από και τον Παγκόσμιο αλλά και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τροφίμων και Διατροφολογίας. Οι φυτικές ίνες που προσφέρει είναι υπό τη μορφή ταμπλετών και σε καμία περίπτωση δε συνιστούν χάπια (τα χάπια φτιάχνονται συνήθως με υμένιο στο εξωτερικό τους).

-Πρόσφατα ο Ε.Ο.Φ. και το Γενικό Κρατικό Χημείο σε συνεργασία με το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο έβγαλε όλες τις σχετικές νομοθεσίες σχετικά με τα προϊόντα της HERBALIFE. Δείτε το comment της κυρίας Καρύδη.

-Η εταιρία εισχώρησε στην Ελλάδα το 1996. Λειτουργεί κανονικά και με τον νόμο για 17 χρόνια τώρα.

-Η εταιρεία δεν είναι παράνομη - πληρώνει κανονικά Φ.Π.Α. Στον κατάλογο χονδρικής που είχε το πακέτο συνεργασίας έχει κανονικά το Φ.Π.Α. στις τελικές τιμές παραγγελιών.

-Για συνεργάτη με ετήσιο εισόδημα έως 10,000 ευρώ, το Φ.Π.Α. το πληρώνει η HLF στο Ελληνικό Κράτος. Για μεγαλύτερο εισόδημα, ο συνεργάτης γράφετε κανονικά στο ΤΕΒΕ όπως ο κάθε ελεύθερος επιχειρηματίας και υποχρεώνετε με τις ανάλογες κινήσεις ετησίως. Οπότε αν γνωρίζετε κάποιον για τον οποίο ισχύει το αντίθετο, η εταιρεία δεν φταίει σε τίποτα. Παντού υπάρχουν επιτήδειοι.

-Η εταιρεία κόβει κανονικά αποδείξεις. Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στο δικτυακό marketing όμως, νόμιμες ιδιαιτερότητες που μπορείτε να μάθετε για αυτές σε οποιοδήποτε βιβλίο δικτυακού marketing. Όλες εγκεκριμένες από το εκάστοτε κράτος.

-Ένας χοντρούλης δεν θα γίνει αδύνατος και "φέτες" μέσα σε 1-2-3-4 μήνες. Τα προϊόντα δεν απευθύνονται για αδυνάτισμα, απευθύνονται για μια υγιεινή διατροφή, που περιέχει σε κάθε γεύμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας οργανισμός για τις λειτουργίες που θα εκτελέσει. Μειώνει τις υπερβολές (ζάχαρη, μεγάλη αντιστάθμιση της ινσουλίνης σε paranormal επίπεδα, πολλά λιπαρά, κακοί υδατάνθρακες) και επίσης μειώνει τις ελλείψεις (νερό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά μέσα) με αποτέλεσμα αν γυμνάζεσαι και λιγάκι (30 λεπτά+ ημερησίως) να χάνεις περιττό λίπος και τα κύτταρά σου να χτίζουν καθαρό μυϊκό ιστό.

-Οι φήμες για την εφεδρίνη είναι απλά...φήμες. Ψάξτε την έννοια της "ανταγωνιστικότητας", και επίσης μάθετε τις παρενέργειες της εφεδρίνης στον ανθρώπινο οργανισμό, είτε μακρο- ή βραχυπρόθεσμα. Όλοι λέτε και λέτε και λέτε, όλοι οδύρεστε για την ασύστολη εκμετάλλευση των και καλά άμυαλων πολιτών αυτού του κράτους. Σας προκαλώ να μου βρείτε ένα θύμα της διατροφής της HERBALIFE στα 31 χρόνια λειτουργίας της.

-Η HERBALIFE δεν έχει κέντρο δηλητηριάσεων. Ούτε τηλεφωνικό.

-Τα 100% φυτικά προϊόντα μπορούν να έχουν μέγιστο δείκτη προστασίας 15 SPF. Ούτε 15.00000001. Όλα τα φυτικά προϊόντα που αφορούν την εξωτερική φροντίδα της HERBALIFE έχουν αντηλιακό δείκτη προστασίας 15 SPF. Όταν πάτε σε ένα μαγαζάκι και σας λένε ότι προϊόντα με δείκτη πάνω από 15 είναι φυτικά, για γυρίστε τη συσκευασία να δείτε το τηλεφωνικό κέντρο δηλητηριάσεων.

Αυτά είναι κάποια από τα τρέχοντα στοιχεία της καθεαυτού Herbalife Ltd με βάση το Los Angeles, California. Δεν είναι παράλογα και αποδεικνύονται με μεθοδική προσέγγιση της εταιρείας.

Σε ότι αφορά το MLM τώρα: είναι δύσκολο να βγάλεις λεφτά και να πετύχεις μέσω του δικτυακού marketing. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν απευθύνετε σε όλους.

Γιατί η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα σύστημα δικτυακού marketing?

Πολύ απλά για να εκπαιδεύει τους συμβούλους της. Αν διέθετε τα προϊόντα της κατευθείαν στην αγορά, το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων δεν θα τα χρησιμοποιούσε σωστά και δεν θα είχε αποτέλεσμα. Γιαυτό και η HERBALIFE πουλά το FRANCHISE της με 100 ευρώ (2011) και εκπαιδεύει τους ανεξάρτητους συνεργάτες της να συμβουλεύουν και να επιτηρούν τη σωστή χρήση των προϊόντων από τους καταναλωτές, ώστε να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν.
Εδώ μερικά ακόμα ΣΤΟΙΧΕΊΑ:

-Τα προϊόντα της Herbalife Ltd τα διέπουν 2 βασικοί νόμοι στην κατηγορία των τροφίμων:

1)Ο νόμος της υπερδοσολογίας. Όσο και να φας, δεν παθαίνεις το παραμικρό.

2)Ο νόμος της ετικέτας. Ότι δηλαδή αναγράφετε έξω, αυτό περιέχουν μέσα. Πάρτε ένα τηλέφωνο το Γενικό Κρατικό Χημείο και ρωτήστε τους για τα προϊόντα της Herbalife. Δεν δουλεύει αυτό για εσάς? Στείλτε τα προϊόντα στο Κρατικό Χημείο για έλεγχο. Στείλτε τα σε οποιονδήποτε αναλυτή ή ειδικό, φίλο σας είτε όχι.

-Δεν έχουμε να κάνουμε με προϊόντα αδυνατίσματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με συμπληρώματα διατροφής. Δεν έχουμε να κάνουμε με φθηνά υποκατάστατα γεύματος. Φθηνά ως προς την θρεπτική τους αξία.

Όταν ο οργανισμός σας πεινάει, δεν ζητά ένα σουβλάκι, μια πίτσα ή ένα τρίγωνο πανοράματος. Ζητάει θρεπτικά στοιχεία για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ένα ρόφημα της HERBALIFE περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που ζητά ο κάθε οργανισμός σε ένα γεύμα. Καμία παρενέργεια. Κανένα ζήτημα δεν έχει πάρει μέρος στα μάτια του κόσμου εδώ και 31 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.

-Ποιος εδώ γνώριζε ότι το ρόφημα της HERBALIFE είναι παρασκευασμένο από τον διατροφολόγο της NASA, το 1980, κ. Mahonney?

-Ποιος εδώ γνώριζε ότι πλέον η HERBALIFE έχει τα δικά της χωράφια στην Καλιφόρνια και στην Κίνα όπου καλλιεργεί υψηλής ποιότητας σόγια και διάφορους σπόρους/βότανα?

-Ποιος γνώριζε για τα παρακάτω:

Herbalife Nutrition Institute: http://www.herbalifenutritioninstitute.com/en/

Herbalife Family Foundation: http://www.herbalifefamilyfoundation.org/

Casa Herbalife: http://www.herbalifefamilyfoundation.org/?nd=casa

Michael O. Johnson at Forbes: http://people.forbes.com/profile/michael-o-johnson/40381

Herbalife on New York Stock Exchange (NYSE - Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης): http://www.nyse.com/listed/hlf.html

Herbalife Global Nutrition Advisory Board (NAB): http://www.herbalifescience.com/advisory-board

-Ποιος θέλει να δει την Καινοτομία και την Επιστήμη πίσω από τα προϊόντα της Herbalife Ltd?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UbbcFHzC4-4

-Ποιος εδώ γνώριζε ότι η HERBALIFE έχει πλέον υπογράψει το εξής συμβόλαιο:

Η Herbalife ανακοινώνει ότι ο

ειδικός στην περιποίηση
δέρματος Paolo Giacomoni, Ph.D. συνεργάζεται με την εταιρεία ως αντιπρόεδρος, για την εξωτερική διατροφή παγκοσμίως,
με αρμοδιότητα να αναπτύξει
καινοτόμες λύσεις για τις ανάγκες της επιδερμίδας και των μαλλιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Giacomoni συνεργάστηκε με

την Herbalife μετά από 13 χρόνια συνεργασίας με την Estee Lauder, όπου πρόσφατα διετέλεσε ως διευθύνων σύμβουλος της έρευνας. Σε αυτή την θέση, επέβλεπε
επιστημονικές έρευνες και επικοινωνίες για την σειρά της
Clinique και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πολλαπλών προϊόντων,
εισάγοντας νέες τεχνολογίες στα πεδία του μάρκετινγκ και των σκευασμάτων. Πριν, ο Giacomoni συνεργαζόταν με την L’Oreal επί 13 χρόνια, αρχικά στην βασική έρευνα και κατόπιν στην ανάπτυξη προϊόντων.

Όλες σας εκεί έξω ψοφάτε για τους Οίκους της Estee Lauder και της L'Oreal. Ορίστε ποιος αναπτύσσει κάποια από τα προϊόντα της HERBALIFE τώρα.

Να περάσουμε λοιπόν στο πλάνο marketing της επιχείρησης ξανά:

1)Ανεξάρτητος Διανομέας
2)Supervisor
3)World Team
4)G.E.T. Team
5)Millionaire Team
6)President Team
7)Chairmens' Team
8)Founders' Team

Η Herbalife Ltd ΔΙΑΘΈΤΕΙ ΤΟ 73% ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΝ ΚΕΡΔΏΝ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ. ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΈΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΏΝ ΤΗΣ ΔΙΑΘΈΤΕΙ ΤΟ 27%.

Όπως και σε κάθε επιχείρηση, τουλάχιστον σε κάθε σοβαρή επιχείρηση, κάποιος έχει το δικαίωμα να προαχθεί αν δουλέψει καλά και αποδοτικά.

Η Herbalife δεν διαφέρει. Κανείς σε αυτήν την επιχείρηση δεν σε υποχρεώνει να πληρώσεις ώστε να προαχθείς, κανείς δεν σου προσφέρει λεφτά ή δάνειο για να το κάνεις, ΚΑΙ ΕΆΝ ΠΈΣΑΤΕ ΘΎΜΑ ΤΈΤΟΙΟΥ ΕΊΔΟΥΣ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΣ, συγγνώμη αλλά οι βλάκες είσθε εσείς, και όχι η εταιρεία. Μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε/καταγγείλετε στο επίσημο τηλεφωνικό κέντρο όμως: 210 8108800, καθώς οι πράξεις αυτές είναι αντίθετες στο βιβλίο δεοντολογίας των ανεξαρτήτων συνεργατών της επιχείρησης. Επιτήδειοι υπάρχουν παντού. Και θα υπάρχουν παντού. Όλοι κυνηγάνε το γρήγορο χρήμα. Κανένα, όμως, το δικαίωμα σας για τέτοιου είδους δυσφήμιση/κρίση και εν τέλη κατάκριση.

Πυραμίδα λοιπόν!

Η πυραμίδα είναι ένα είδος MLM (Multi-Level-Μarketing). Δεν είναι όμως όλα τα είδη MLM πυραμίδες.

Αναλυτικότερα για τους μαθηματικούς της παρέας:

Αν δεν έχεις μηνιαία παραγωγή --> δεν δούλεψες --> δεν πληρώνεσαι. Ότι πωλήσεις και να κάνουν οι "από κάτω" συνεργάτες σου. Τόσο απλά. Το γνωρίζατε αυτό το στοιχείο του πλάνου Marketing της Herbalife?

Εγώ προσωπικά έχω μεγαλύτερο PIN (rank, θέση) στην εταιρεία από τον ανάδοχό μου (αυτόν που με έγραψε).

Γνωρίζετε πολλές πυραμίδες όπου οι "από κάτω" μπορούν να ανέβουν ψηλότερα από τους "από πάνω"? Βασικοί νόμοι του παράνομου πυραμιδικού συστήματος είναι αυτοί.

Όσο δουλεύεις, τόσο ανταμείβεσαι.

Και θεωρείται αρκετά τα 100 ευρώ (2011) για να σας δοθεί το franchise μιας από τις μεγαλύτερες, πιο κερδοφόρες, και πιο αποτελεσματικές ως προς τα προϊόντα εταιρείες στον κόσμο?

Άλλη μια πρόκληση για εσάς: Βρείτε μου σε όλη την σημερινή αγορά παγκοσμίως, ένα γεύμα που να σου προσφέρει τα πάντα που χρειάζετε ο οργανισμός σου χωρίς παρενέργεις με 3 ευρώ. Δίνετε από 5 μέχρι 20 ευρώ για να φάτε μηδενικής θρεπτικής αξίας βλακείες από τα γυράδικα, τα οβελιστήρια, τις πιτσαρίες και τα fast-food γενικότερα, και θεωρείτε το γεύμα της HERBALIFE ακριβό? Τον εαυτό σας κοροϊδεύετε με τέτοιου είδους σχόλια.

Επίσης, ποιος σας είπε ότι η στρατολόγηση συνεργατών δεν έχει τέλος? Δεν γίνετε ολος ο κόσμος να συνεργαστεί. Η εταιρεία δεν κοροϊδεύει κανέναν. Δεν έχω δώσει προσωπικά δραχμή πέρα από τα 100 ευρώ για το franchise.

Συγγνώμη, έχω δώσει κάτι 75άρια (πλέον το κόστος των 2ημέρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε, πάντα, 5 * ξενοδοχεία είναι 75 ευρώ). Δεν μου πολύ-αρέσει να βλέπω άτομα να κοκορεύονται για τους μισθούς τους (γιαυτό και δεν μιλάω ποτέ, κανείς δεν με υποχρεώνει) αλλά 75 ευρώ ούτως ή άλλως αξίζουν για 2 μέρες σε υπερπολυτελή ξενοδοχείο με όλα τα παρελκόμενα, όπου η βραδιά θα μπορούσε να ανέρχεται και τα 500-1000 ευρώ (ανάλογα τη season, υπάρχουν και seasons όπου η τιμή μπορεί να είναι μικρότερη από τα 75 ευρώ, αλλά τις περισσότερες φορές η εκπαίδευση και οι πληροφορίες είναι ανεκτίμητες). Πηγαίνω, μαθαίνω για τα νέα της επιχείρησης, γνωρίζω λίγο κόσμο, περνάω καλά στο ξενοδοχείο και επιστρέφω σπίτι. Και παρακαλώ να συνέλθουν όλοι οι βλάκες της παρέας που υποστηρίζουν τις συκοφαντίες σχετικά με τα όργια που πέρνουν μέρος - τέτοιου είδους σχόλια απλά ξεπερνούν κάθε όριο. Το δίκιο σας ψάχνετε με τέτοια λόγια? Μόνοι σας το χάνετε.

Μια μικρή ανακεφαλαίωση:
1)Το franchise κοστίζει 100 ευρώ σήμερα (Καλοκαίρι 2011). Σε σύγκριση με την αγορά franchise άλλης επιχείρησης το κόστος αυτό είναι μηδενικό (βλέπε τις χιλιάδες ευρώ που θέλεις για να ανοίξεις ένα κατάστημα Goody's για παράδειγμα).

2)100% Φυτικά προϊόντα, χωρίς παρενέργεις, με ισχύοντες τους νόμους ετικέτας και υπερδοσολογίας. 100% αποτελεσματικά με σωστή χρήση, που υποχρεούτε ο σωστός συνεργάτης να επιβλέπει. Ποτέ σε 31 χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή παρενέργεια.

3)Προϊόντα υγιεινής διατροφής (τρόφιμα), όχι φάρμακα ή χάπια ή προϊόντα αδυνατίσματος. Το ίδιο πράγμα με τις παιδικές κρέμες. Η τιμή ανέρχετε στα 3 ευρώ/γεύμα σύμφωνα με το κόστος λιανικής.

4)Για την υλοποίησή τους απασχολούνται οι καλύτεροι στον κόσμο. Αν και θα μου άρεσε να πιστεύω ότι ο καθένας σας είναι κάτοχος Nobel Ιατρικής και καθημερινά ανακαλύπτει ένα καινούργιο στοιχείο στον περιοδικό πίνακα, καλύτερα να συνέλθετε. Χρωστάτε τη ζωή σας στον άνθρωπο που ανακάλυψε γιατί ο κόσμος πέθαινε στον ύπνο του. Λίγος σεβασμός σε τέτοια πρόσωπα δεν βλάπτει, και δεν είναι τυχαίο που απασχολούνται στη Herbalife.

5)Δεν θα πλουτίσετε αν ασχοληθείτε με την επιχειρηματική ευκαιρεία της HLF. Οι πλούσιοι της οργάνωσης ασχολούνται για πολλά χρόνια, και δεν τρώνε τα λεφτά των απο κάτω. Πληρώνονται για ότι αξίζουν από τη στιγμή που ήταν υπεύθυνοι για τη σωστή εκπαίδευση των νέων συνεργατών. Αν δεν δουλέψουν κάποιον μήνα, δεν παίρνουν κανένα bonus από τις πωλήσεις των απο κάτω, οπότε δεν μιλάμε για καμία πυραμίδα. Το πλάνο marketing της HLF διδάσκετε σε πανεπιστήμια και κολέγια, οπότε κόφτε τις χαζομάρες. Με μεθοδική δουλειά όμως, χωρίς την πρόθεση να εξαπατήσετε κόσμο, μπορείτε να βγάλετε αρκετά χρήματα, ίσως περισσότερα από την κύρια απασχόλησή σας.

6)Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Κυρίως από τις φαρμακοβιομηχανίες και τους συνεργάτες παρομοίων επιχειρήσεων. Οι επιλογές είναι 2: Ή θα μπείτε στον φαύλο κύκλο της ανταλλαγής δυσφημιστικών μηνυμάτων μεταξύ αυτών, ή θα το παραβλέψετε και θα αφοσιωθείτε στη δουλειά σας. Part time? Full time? Η επιλογή δική σας.

7)Δεν μπορεί κανείς να σας υποχρεώσει να δώσετε δραχμή πέρα απο την αγορά του franchise. Άνθρωποι που σας λένε να δώσετε 3-4-5 χιλιάρικα για κάποιον σκοπό, είτε αποσκοπούν σε αντιδεολογικό κέρδος, είτε δεν εκπαιδεύτηκαν σωστά. Κάποιος που έχει τη δυνατότητα να δώσει χρήματα για την προαγωγή του σε ανώτερο rank, μπορεί να το κάνει. Πρέπει όμως πρώτα να αναλογιστεί, αν θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα με την απασχόληση στη Herbalife. Δεν σας φταίει η επιχείρηση εάν πήρατε βιαστικές αποφάσεις και εν τέλη χάσατε χρήματα.

8)Το πλάνο marketing της HLF δεν συνιστά πυραμίδα. Ναι, είναι ένα είδος MLM, αλλά όχι πυραμίδα. Όποιος δουλέψει θα ανταμοιφθεί. Υπενθυμίζω ότι βγάζω περισσότερα χρήματα από τον "από πάνω" μου (ανάδοχό μου). Βρίσκομαι σε μεγαλύτερο σκαλοπάτι στη Herbalife από τον ανάδοχό μου. Όταν δεν έχω παραγωγή δεν παίρνω bonus ή προμήθεια πωλήσεων από τις κάτω μου γραμμές παραγωγής.

9)Δεν σας αναγκάζει κανείς να παρακολουθήσετε κάτι. Αν θέλετε συμμετέχετε σε σεμινάρια, διάφορα focus, κτλ.

Ξεκολαααααάτε από το μυαλό σας. Ήρθαν ας πούμε 352 άτομα (http://prezatv.blogspot.com/2007/03/herbalife.html), λιγότερα βασικά γιατί τα μισά σχόλια είναι από τους ίδιους ανθρώπους και άλλα είναι θετικά ως προς την επιχείρηση, να βάλουν τον κόσμο στη σωστή του θέση?

Απάτη λοιπόν?

5 σχόλια:

  1. Περισσότερα στοιχεία:

    http://www.myherbalifeww.com/shared/pdf/Greece_Cyprus/Clinical%20Studies%20Flyer_GR_CY_FINAL.PDF

    http://www.youtube.com/watch?v=h3meD692yL4&feature=related

    http://sports.herbalife.com/

    http://sports.herbalife.com/en-US/Events/World_Football_Challenge.htm

    "This summer, the world’s top international clubs will come to North America to compete in the 2011 Herbalife World Football Challenge, one of the largest soccer events ever staged in the region. The Herbalife World Football Challenge will take place July 13 through August 6 and includes teams from Major League Soccer (MLS) for the first time. Participating international clubs include FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Manchester City, CD Guadalajara, and Club America, along with MLS teams LA Galaxy, New England Revolution, Vancouver Whitecaps, and Chicago Fire, with others to be announced soon."

    http://www.herbalife.com/

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Rohn

    http://www.jimrohn.com/index.php?main_page=page&id=1177

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη περισσότερα στοιχεία:

    Τα προϊόντα έχουν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους αρμόδιους οργανισμούς και τις παραθέτω:
    ΜΙΓΜΑ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΟΥ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ
    Αριθμός Αδείας Ε.Ο.Φ. (Εθν. Οργανισμός Φαρμάκων) 28723/1997
    Η Άδεια αυτή έχει χορηγηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και η διασάφηση του προϊόντος είναι: ‘Ειδικό Τρόφιμο Χαμηλής Θερμιδικής Αξίας και ΟΧΙ Συμπλήρωμα Διατροφής. Η διαφορά είναι τεράστια και πάρα πολύ σημαντική εφόσον ο νόμος ορίζει ότι τα Συμπληρώματα Διατροφής πρέπει να πωλούνται μόνον από τα Φαρμακεία ενώ τα Τρόφιμα μπορεί να διακινηθούν ελεύθερα.

    ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ THERMOJETICS
    Αριθμός Αδείας Α.Χ.Σ. (Ανωτ. Χημικό Συμβούλιο) 3008133/1264/1995

    ΦΥΣΙΚΟ ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ N.R.G.
    Αριθμός Αδείας Α.Χ.Σ. (Ανωτ. Χημικό Συμβούλιο) 3011611/1685/0027/1996

    ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΑΛΟΗΣ
    Αριθμός Αδείας Α.Χ.Σ. (Ανωτ. Χημικό Συμβούλιο) 3398 (ΦΕΚ 291/Β/24-3-98)

    Οι ανωτέρω άδειες έχουν χορηγηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και συγκεκριμένα από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο και έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές και έχουν τις αντίστοιχες άδειες.
    Έχουμε παρατηρήσει μια ευαισθησία του κοινου όσον αφορά τις αδειες των προϊόντων Διατροφής γι’αυτό και σας τις κοινοποιούμε. Εάν νομίζετε ότι σας χρειάζονται και οι άδειες των προϊόντων εξωτερικής Διατροφής τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τα γραφεία των δικηγορων της Εταιρίας Λεωφ. Κηφισίας 268 Αθήνα τηλ. 210-6837520, Φαξ 210-6856657 με τον Κο Βουτεράκο η με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Herbalife στο 210-8108800.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρω στοιχεία της κ. Σοφίας Καρύδη στο blog του "Πρέζα TV":

    " Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τον Ιπποκράτη (πατέρα της Ιατρικής) ο οποίος είπε: Κάνε την τρόφη φαρμακό σου και όχι το φάρμακο τροφή σου. Κι αν έχεις επισκευθεί χώρες όπως η Κίνα θα γνώριζες ότι εκεί δεν υπάρχουν φαρμακεία αλλά βοτανομάγαζα. Το μυστικό της υγείας μας κρύβεται στην φύση φίλε/η μου. Σου προτίνω να διαβάσεις το wellness revolution του Paul Zan Pilzer (ισως ο κορυφαιος οικονομολόγος σήμερα) για να δεις με ποια κριτήρια συνταγολογούν οι γιατροί σήμερα. Στην περίπτωση που δεν το διαβάσεις να σου δώσω την απάντηση: το κριτήριό τους είναι ποια φαρμακευτική εταιρία θα τους προτίνει τις πιο ελκυστικες διακοπές στο εξωτερικό!"

    " Κανένας δεν μίλησε ποτέ για οικολογικά προϊόντα. Δεν εμπορευόμαστε απορρυπαντικά κτλ. Εμπορευόμαστε εγκεκριμένα προϊόντα διατροφής και ευεξίας φυτικής προέλευσης (από βιολογικές καλλιέργειες) ειδικά τυποποιημένα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε. (σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των super market). Οι τρόποι παρασκευής των προϊόντων είναι απόλυτα ασφαλείς και γίνονται στο πιο διακεκριμένο ιατρικό πανεπιστήμιο το οποίο είναι το UCLA (στο εργαστήριο κυτταρικής και μοριακής διατροφής). Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι η ποιότητά τους είναι σαφώς καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο. Και για να στο πω και πιο απλά κι εσύ όταν υπήρξες σε βρεφική ηλικία τρεφόσουν με ειδικά τυποποιημένα σκευάσματα (δεν θα αναφέρω φίρμες παιδικών τροφών)"

    "1)Η Herbalife είναι εδώ και 31 χρόνια η κορυφαία εταιρία διατροφής παγκοσμίως βάση έρευνας της New York Times (η εγκυρότερη οικονομική εφημερίδα παγκόσμια)
    2)Τα προϊόντα είναι ότι καλύτερο στην διατροφή και είναι εγκεκριμένα και χιλιοελεγμένα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες 74 χώρες στον κόσμο. Στο επιστημονικό συμβούλιο συμμετέχει νομπελίστας καρδιολόγος-πνευμονολόγος (Louis Ignarro), ο επί 5 συνεχή έτη top διατροφολόγος David Heber όπως επίσης και ο Έλληνας Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ.Νίκος Σιταράς.
    3)Το σύστημα διανομής κερδών (multilevel marketing-MLM) είναι μια παγκόσμιως αναγνωρισμένη μόρφη διανομής αμοιβών από το 1954 και σήμερα χαρακτηρίζεται ως η ανάσα του κλασικού εμπορίου. Διδάσκεται πλέον και στο πανεπιστήμιο. Υπάρχει σαφώς μια ανεξάρτητη αρχή με την επωνυμία DSA (direct sales association) η οποία ελέγχει όσες εταιριες λειτουργούν με το σύστημα αυτό για την αποφυγή κάθε είδους παραπλάνησης και η Herbalife πληρεί όλες της προϋποθέσεις.
    Καταννόησα επίσης ότι δεν θα είμαι υπάλληλος της Herbalife αλλά ένας από τους εκατομμύρια ανεξάρτητους συνεργάτες της. Ότι θα ξεκινήσω την προσωπική μου επιχείρηση αγοράζοντας τα εμπορικά δικαιώματα (τύπος franchise)αλλά και το δικαίωμα ανάπτυξης δικτύου πωλήσεων. Ήταν λοιπόν σαφές εξ'αρχής ότι τα εισοδήματα και η εξέλιξή μου θα βασιζόνταν αποκλειστικά στην δική μου δραστηριότητα και ότι παράλληλα θα έκανα ότι ακριβώς έχουν κάνει παλιότεροι συνεργάτες για να πετύχω.
    Χρησιμοποίησα τα προϊόντα και είδα την διαφορά. Απόκτησα λοιπόν κάποιους πελάτες και κέρδισα τα πρώτα μου χρήματα. Αυτό ήταν αρκετό για να πάρω τη δύναμη καινα προτίνω αυτή την δουλειά και σε άλλους. Κάποιοι αποδέχτηκαν την πρότασή μου και κάποιοι όχι. Απόλυτα φυσιολογικό."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό το άρθρο σου και περιεκτικό. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια το όνομα τις Herbalife είναι πολύ υψηλά στην θέση που τις ανήκει. Ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί το " φέρε κόσμο στο HOM ή στο STS και άστο σε εμένα"..... Οι κινήσεις της εταιρείας έχουν βγει Όλες. Η ηγεσία μαζί με το Διεύθυντη κάνουν θαύματα.
    Να δούμε στις διακοπές της Σαντορίνης και στην βραδιά των Oscar τα νεότερα.

    Με εκτίμηση,
    Τάσος Τριανταφύλλου
    Www.fit-4-all.gr/blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πως γίνεται κάποιος ανεξάρτητος συνεργάτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή